Bahn Mi
Grillkol, socker och fläsk. Det är svårt att inte gilla dessa tre ingredienser. Vietnamesiskt Street food när den är som bäst.
Bahn Mi

Det här behöver du:
1 st Vitlöksklyfta
3 st Asiatisk schalottenlökar
4 st Citrongrässtjälkar, hyggligt fint hackat (ska mixas)
500 g Fläskfärs
1 msk Fisksås
45 g Muscavadosocker
Rapsolja för pensling
Svartpeppar
Så här gör du:
1. Mixa eller mortla vitlök, schalottenlök och citrongräs. Resultatet ska vara som en slät pasta.
2. Blanda pastan med fläskköttet, fisksåsen och 15 g av sockret samt en ordentlig nypa svartpeppar.
3. Blanda smeten väl. Jobba med händerna så du får en känsla för texturen i färsen.
4. Rulla 18 ”köttbullar” av smeten. Lägg bullarna på en plåt och tryck till dem lite lätt med tummen så de plattas till något. Pensla bullarna med rapsoljan.
5. Blanda resten av sockret med 1 msk vatten i en kastrull och värm till sockret smält.
6. Grilla bullarna (helst på en kolgrill) ca 2 minuter på ena sidan pensla med sockerlagen och vänd på bullarna och grilla den andra sidan. Pensla ytterligare en gång med sockerlagen
7. Lyft bullarna från grillen och pensla dem med sockerlagen en sista gång
Nu är fläskfärsbullarna klara Nu ska vi göra mackorna.
Det här behöver du:
4 st 15 cm delar av baguette
1 sats Färsbullar (se ovan)
1 st Gurka, skivad på längden med en sparrisskalare
50 g Koriander, färsk
30 g Mynta, färsk
30 g Thailändsk basilika, färsk
2 st Morötter, picklade och skurna i julienne
Majonnäs
Sriracha
Så här gör du:
1. Dela baguetterna på mitten. Skär inte helt igenom baguetten.
2. Bred majonnäs på baguetten
3. Fyll på med 4 st färsbullar, gurka, picklad morot och lite av alla kryddorna
4. Avsluta med att toppa med srirachasåsen