Chicken Stir fry
Det här är ett snabbt och enkelt recept på Chicken stir fry. Stir frye chicken kan väl närmast översättas med tunnskivad kyckling stekt på mycket hög värme där råvaran (kyckling) hela stektiden hålls i rörelse i pannan (stir).
Det här receptet förbereds och lagas på ca 30 minuter
Chicken stir fry

Det här behöver du:
350 g Risnudlar
3 msk Rapsolja
500 g Kycklinglår, skuret i strimlor
Salt och Svartpeppar
1/2 st Röd paprika
1/2 st Grön paprika
3 dl Broccoli
100 g Champinjon
1 msk Ingefära, skalad och riven
1 ½ dl Kycklingfond
2 msk Japansk soja
2 msk Ketchup
1 msk Majsstärkelse
1 tsk Sesamolja
Så här gör du:
1. Börja med att koka upp 4 liter vatten med 2 msk salt. Lägg i risnudlarna i det kokande vattnet och låt koka i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda nudlarna med 1 msk rapsolja.
2. Värm 2 msk rapsolja i en stor stekpanna eller en flatbottnad wok. Har du tillgång till öppen låga kan du med fördel använda dig av en traditionellt rundbottnad wokpanna.
3. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i den heta pannan under ständig omrörning i ca 3 minuter.
4. Tillsätt därefter, i samma panna, broccoli och stek i 1 minut. Därefter tillsätts paprika och svampen som även de ska stekas 1 minut innan ingefäran tillsätts.
5. I en separat skål blandar du kycklingfond, soja, ketchup och majsstärkelse. Var noga med att vispa upp majsstärkelsen i de blöta ingredienserna.
6. Tillsätt de kokta nudlarna och den kryddade kycklingbuljogen och låt det hela steka i 2 minuter innan rätten är färdig att äta
7. Precis innan rätten servera så stänk på 1 tsk sesamolja.